Fred Händl

Op deze pagina wil ik mij graag even in het kort voorstellen. Waar ik vandaan kom, wat mijn opleidingen zijn en wat mij zo vreselijk boeit aan pianoles geven, en in het bijzonder aan muziek in het algemeen.

Ik ben geboren in 1972 in Bliesdorf (Duitsland), maar opgegroeid en getogen in Eindhoven. In de jaren ’90 studeerde ik ‘jazz en lichte muziek’  aan het Conservatorium in Tilburg, waar ik les had van (onder meer) Willem Kühne. Een tijdje later studeerde ik Muziektherapie aan De Kopse Hof in Nijmegen. Na vele (internationale) omzwervingen door Noord en Zuid-Amerika en Europa, ben ik uiteindelijk in 2006 in Den Haag beland.

Sinds 2021 ben ik, met trots, lid van EPTA Nederland, de European Piano Teachers Association.

Ik ben begonnen met piano spelen toen ik nog een klein ventje was en heb altijd veel plezier beleefd aan lesgeven. Ik vond het altijd al heel leuk om mijn vriendjes liedjes te leren en daar ben ik nooit mee opgehouden.

Vanaf 2008 geef ik nu full-time pianoles (eerst aan huis en bij mij thuis) en sinds 2015 in mijn studio (The Yellow Hippo Studios) aan de Stadhouderslaan 9.

Uitvoerend musicus

Naast het geven van pianoles, ben ik ook uitvoerend musicus. Dat betekent dat ik regelmatig optreed als solo-pianist, maar ook als toetsenist in verschillende bands. Vanaf 2014 heb ik meerdere tournees gemaakt (in band-verband, alsook als solo-artiest). Deze tournees vinden voornamelijk plaats in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Tijdens de corona-tijd brandde dat allemaal op een laag pitje, maar gelukkig gaat dat nu weer de goede kant op. 😊

Muzikale interesses

Als je me zou vragen welke muziek ik nu het mooiste vind, of waar ik het liefst naar luister, dan kan ik daar maar lastig antwoord op geven. Er is namelijk zo vreselijk veel mooie, goede en interessante muziek. Maar als je me zou vragen welke twee CD’s ik zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland, dan zijn dat de volgende CD’s:

1. Die Kunst Der Fuge, van Johann Sebastian Bach en
2. Jazz From Hell, van Frank Zappa.

Deze twee componisten vertegenwoordigen in mijn ogen de ultieme muziek. Daar kan ik, per componist heel erg lang over uitwijden, maar (mocht je bij mij op les komen), dat vertel ik je er graag alles over.

CD’s en andere publicaties

In 1996 nam ik mijn eerste solo piano-cd op. Die heette destijd: Moon and Stars and Moon and Stars and All That Jazz. Het was een compilatie van live improvisaties en was opgenomen in de Daltoon Studios in Eindhoven. Sindsdien heb ik meerdere CD’s gemaakt, waarvan drie CD’s met eigen bewerkingen van nummers van Frank Zappa. Op mijn Bandcamp-pagina kun je deze (en alle andere) CD’s beluisteren.

Ook zet ik regelmatig een nieuwe video op mijn YouTube-kanaal.

Contact

Als je een proefles wil inplannen, dan hoor ik heel graag van je. Het beste neem je contact op via e-mail. Ik heb natuurlijk een telefoon, maar omdat ik vaak in een les zit, of bezig ben met opnames, neem ik die niet altijd op. Een beller is in dit geval dus niet sneller. Maar je mag me altijd bellen, of een berichtje sturen op:
06 1979 2358

Dank je wel voor je bezoek aan mijn pagina en wie weet tot ziens aan de pianotoetsen!

~ Fred