Gitaarcursus

Naast pianoles bied ik ook een 10-delige gitaarcursus aan. De cursus is bedoeld voor iedereen (jong en oud, vanaf 6 jaar) die graag kennis wil maken met de gitaar. Het is een kennismakingscursus, waarin de vele verschillende aspecten van de gitaar en het gitaarspel worden behandeld.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is om, naast plezier natuurlijk, de cursist een zo breed mogelijk beeld te geven van alle mogelijkheden die het gitaarspel biedt. Maar ook om te kijken of gitaarspelen iets is waar hij/zij mee door wil gaan, na de cursus. En dat niet alleen, want als de liefde voor het instrument overslaat in passie, dan weet de leerling ook meteen wat (maar ook ‘hoe’) hij/zij de lessen wil vervolgen bij (bijvoorbeeld) een gitaarschool of privédocent.

Een ander ‘voordeel’ van de cursus is ook dat deze ‘eindig’ is. Je zit dus niet vast aan wekelijkse lessen voor onbepaalde tijd.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen (jong en oud) die nog geen ervaring heeft met de gitaar, maar heel graag eens kennis wil maken met het instrument, en om te zien of hij/zij na de cursus verder wil en lessen wil nemen.

De cursus is ook voor ouders die hun kind(eren) kennis willen laten maken met het volgen van muzieklessen. De cursus bestaat uit tien lessen en na deze tien lessen heeft de cursist een duidelijk beeld van, niet alleen de gitaar, maar ook van hoe het is om muzieklessen te volgen.

De cursus is dus niet bedoeld voor mensen die al gitaar spelen en verdieping zoeken. Als je al gitaar speelt en je kent een aantal akkoorden (of misschien kun je zelfs al een liedje spelen), dan is deze cursus niet voor jou. Ik adviseer je in dat geval op zoek te gaan naar een ‘vaste’ gitaardocent(e) die je verder kan helpen. De cursus is dus echt alleen bedoeld voor iedereen (jong en oud) die zich wil oriënteren op het gebied van gitaar.

Wat kun je verwachten van de lessen?

De lessen zijn 1 op 1 lessen. Dat betekent dus dat je privéles krijgt. Het zijn dus geen groepslessen. De lessen duren 45 minuten en in deze tijd krijg je dus alle aandacht en is er altijd ruimte voor vragen en uitleg.

Omdat het een cursus is, krijg je geen huiswerk en is het ook niet nodig dat je thuis veel tijd moet besteden om je voor te bereiden op de volgende les. Uiteraard helpt het als je thuis oefent en herhaalt wat we in de les hebben behandeld, maar het is niet noodzakelijk. Elke les is anders en er wordt in elke les wat nieuws besproken. Uiteraard is er tijdens elke les ruimte en mogelijkheid om vragen te stellen over voorgaande lessen.

Inhoud van de lessen

In elke les/module, wordt een bepaald aspect behandeld. Denk hierbij aan: toonladders, het notenschrift, anatomie en geschiedenis van de gitaar, klassiek vs rock, akkoorden, solo …

Omdat het een introductiecursus is, komen alle onderdelen aan bod, maar wordt er niet heel diep ingegaan op de verschillende onderdelen, maar wel genoeg om de cursist er een duidelijk beeld van te geven, zodat hij/zij voldoende leert om te weten wat het is.

Frequentie van de lessen

In totaal zijn er tien lessen/modules. In elk van deze lessen wordt een onderdeel behandeld. Bij aanvang van de cursus krijgt de cursist 10 leskaartjes (elk goed voor een les/module) en levert na elke bijeenkomst een kaartje in.

Het is niet noodzakelijk (mag wel, maar hoeft niet), om elke week een les te volgen. De tien kaartjes blijven geldig. Je kunt dus zelf je tijd indelen en een les volgen wanneer dat jou het beste uitkomt. We maken dus voor elke les een nieuwe afspraak. Dat hoeft ook niet op dezelfde dag (of tijd) in de week te zijn. Hierdoor volg je enkel een les, wanneer het jou uitkomt en wanneer je vindt dat je klaar bent voor de volgende les.

Inbegrepen in de lessen

Wanneer je je inschrijft voor de cursus, krijg je van mij niet alleen tien lessen, maar ook een elektrische gitaar (die je mag houden!) Afhankelijk van je leeftijd is dat óf een kindergitaar óf eentje voor volwassenen. Als je zelf al een elektrische gitaar hebt, dan kun je die uiteraard gebruiken voor de lessen. In dat geval betaal je natuurlijk minder. Mocht je na de cursus besluiten om niet verder te gaan met gitaarspelen (wat natuurlijk jammer zou zijn, maar ook dat is een reden waarom je de cursus volgt), dan mag je de gitaar weer teruggeven en krijg je geld terug. Dit geldt ook wanneer je na de cursus zelf een gitaar wilt kopen en de lesgitaar niet wilt houden.

Naast de gitaar, krijg je ook een muziekschrift voor aantekeningen en krijg je aanvullend lesmateriaal. Na afloop van de cursus krijg je van mij een persoonlijk certificaat, met daarop alle onderdelen die we hebben behandeld.

Mocht de cursist na de cursus zelf een gitaar willen kopen, dan adviseer ik graag! De lesgitaar mag altijd retour.

Kosten

De kosten voor deze gitaarcursus bedragen € 550. Dit is inclusief een NIEUWE elektrische gitaar (je krijgt dus een gitaar die niet eerder is gebruikt). Deze gitaar is een uitstekende beginnersgitaar. De gitaar mag altijd weer bij mij ingeleverd worden en dan krijg je € 50 euro retour.

Mocht je al een elektrische gitaar hebben (of er zelf eentje willen kopen), dan kost de cursus € 450.

Restitutie is niet mogelijk, maar in overleg is de gekochte cursus overdraagbaar.

Aanmelden voor de cursus

Ben je na het lezen van deze pagina enthousiast geworden en wil je meer weten, of wil je een afspraak maken voor de eerste les … stuur me dan een e-mail. Er geldt geen vaste begin- of eindtijd, dus je kunt beginnen (en eindigen) wanneer je wilt. Stuur een mailtje naar: fredhandl72@gmail.com en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Ook als je nog vragen hebt, naar aanleiding van deze pagina, aarzel niet om me een berichtje te sturen.

~ Fred