Pianoles

Piano spelen en het beleven van muziek, is niet alleen weggelegd voor mensen met een speciaal talent. Het is voor iedereen! Iedereen kan plezier beleven aan het pianospel. Of je nu 5 bent, of 103 (of natuurlijk daar ergens tussenin), ik ben er van overtuigd dat iedereen piano kan leren spelen. Niet zozeer dat iedereen op het zelfde niveau piano kan leren spelen, maar wel dat iedereen er evenveel plezier aan kan beleven! En ik vind plezier,  de liefde voor het instrument, en muziek in het algemeen, het  meest belangrijk. In mijn lessen staan  plezier en persoonlijke interesse van de leerling dus altijd centraal!

Methodes

Zoals ik al zei, staat plezier en persoonlijke voorkeur van de leerling altijd centraal in mijn pianolessen. Dat betekent ook dat, wanneer je bij mij pianolessen volgt, ik geen vaste methode hanteer. Iedereen is namelijk anders en iedereen heeft andere interesses en voorkeuren. Ik stem mijn pianolessen dan ook altijd af jouw wensen en voorkeuren.

Natuurlijk zijn er altijd een aantal basisvaardigheden (zoals noten leren lezen en algemene muziektheorie) die je moet leren, maar wat betreft de vorm, daar zijn meedere mogelijkheden. Samen met de leerling kijk ik naar welke vorm het beste past. We maken dus samen een soort van ‘action plan’ en zorgen er zo voor dat je gemotiveerd blijft om je pianospel verder te ontwikkelen.

Een aantal mogelijke methodes (maar niet daartot beperkt) die we tijdens mijn lessen kunnen volgen, zijn de lesmethodes van John Thompson, Folk Dean en Alexander Nikolajew. En voor vingertechniek bijvoorbeeld Czerny, Schmitt, Rudess of een van de vele anderen.

In het kort: als je bij mij les neemt, dan gaan we samen op zoek naar de methode die het beste bij jou past. Pianoles op maat, zeg maar.

Klassiek of modern

Bij mij kun je altijd terecht. Of je nu klassiek pianoles wil volgen, of modern. Of je nu helemaal vanaf nul moet beginnen, of al gevorderd bent. Ik maak graag kennis met je tijdens een proefles om te kijken of, en hoe, ik je kan helpen bij het leren (en plezier hebben in) van het pianospel.

Proefles

Wil je een proefles inplannen en kennismaken om te zien of (en hoe) ik je kan helpen? Neem dan contact op met me via pianomeneer@outlook.com . Ik hoor graag van je.

~ Fred